Långdag.

Idag är en typsik dag då jag inte hinner blogga så mycket, går i skolan, är med en kompis, åker till stallet, rider och är sen hemma vid halv åtta då jag ska äta och sen duscha.

Tänkte försöka träna något litet snart alternativt imorgon bittit med båda hundarna, därremot så har Zamson inte ättit sen iförrgår kväll (Deras mat står framme hela tiden) och då har vi endå provat blanda med blöt foder så är lite orlig för honom.





Sötnos vovvar hihi.


Hey, im a goldfish. I have a 3 seconds memory spa... Hey, im a goldfish

Kan börja med att berätta att jag nu kom in efter en kvälls runda med hundarna, jag älskar att gå promenade när det är mörkt ute, men nog för att det är mysigt med mörkret och höst, men all denna blåst och regn kan man ju dock klara sig utan, det ger en verkligen ingen lust att träna med hunden..

För att sen gå från ingen lust till vad vi faktist har tränat så igår blev det att jag la upp ett spår för Zamie, det var nog det längsta spåret vi någonsin gjort men han löst det bra och tappade faktist inte ens bort sig i svängarna så det var en bra förbättring, trotts att det var ett tag sedan vi spårade.


Idag har jag annars busat rätt mycket och sen tränat något som igentligen inte är träning men iallafall så satte jag Zamie på olika ställen i trädgården, sen gick jag iväg och höll i en pinne, sen kallade jag på Zamie som då ville fram till pinnen, då gick jag iväg för honom och tillslut satte han sig automatiskt efter att han kommit på att han inte fick pinnen, så då blev det massa bus och beröm.
Så det gjorde vi några gånger innan det blev att vi tränade lite slalom, tyckte det var länge sedan vi tränade agility överhuvud taget, men hellre för sällan än för ofta =)



Söt hund, eller? ;)


Reflex täcken

Nu när vi går inför mörkare tider är det viktigt att synas ju, och framför allt att hunden syns!
Såg därför precis att hööks rear ut reflex täcken (Som är vatten täta och med fleceefoder på insidan) för 84 kr
De har även vanliga reflex "västar" till hunden om man inte vill ha ett helt täcke och de kostar 24 kr




Sedan så har Hurtta för 489 kr superfina reflex täcken med "hals" som även finns utöver den vanliga "gula"färgen, i orangt och rosa.
De finns att köpa på bla http://www.divinedog.se






Utställningen

Var ju på utställning idag och det gick väl bra igentligen.
Kan ju börja med att berätta att jag vaknade runt sex av att regnet öste ner utanför och att det blixtrade och åskade enormt mycket..
Somnade om sen, och vaknade ytligare en gång, då hade det slutat regna och blixtrade/åskade bara.
När klockan var sju och jag steg upp, regnade det och åskade fortfarande lite, men inte lika mycket som innan.

Jag åt lite, kisade Zamie och sen packade vi ut sakerna och åkte.
Väl framme på utställningen var det super fint väder, det var inte så blött förutom på en del ställen lite längre bort ifrån ringarna/där man satt så det var bra.


Zamie skötte sig super, skällde inte alls på hundar som kom nära och skulle skälla på honom, sprang tom fram en lös hund och skulle busa med Zamie men han brydde sig knappt.

Väl inne i ringen så var han osså duktig, han tog lite "galopp" ibland när vi skulle trava, och oturligt nog varje gång domaren kollade..

Sen när vi skulle ställa upp så var Zamie sista hund att kolla, och dum som jag var lätt jag honom stå fint hela tiden medans vi väntade, så när det sen var "på riktigt" var det ju inte alls kul, utan då ville han bara hälsa på domaren och kolla på annat haha.

Iallafall så slutade det med att han blev BIR-2.
Han är ganska smal just nu, och han behöver lite mera muskler och päls, men sen och andra sidan är det ingen uställnings hund jag var ute efter så haha.

Men jag är nöjd!
Zamie skötte sig bra och det var mitt främsta mål idag =)



Har väntat överlänge nu på att de dumma bilderna ifrån idag ska skickas från mammas mobil till datan, men det har inte funkat men nu kom en bild så visade sig att jag har väntat helt i onödan för den var jätte ful, helt in zoomad och allt.
De som var så fina på mobilen haha.
Kan ju även berätta att jag kom ihåg kameran, men när vi skulle fotta så startade inte kameran sig såjag, kollar och ser att jag hade glömt batterina hemma på laddning, kommer då på att jag har extra batteri, men det fanns bara 2 och man behöver 4..
Sååå typiskt mig.



Ni får bilden endå. 

Utställnings fix.

Hej bloggläsare hoppas ni alla mår bra haha !

Kom hem för en stund sedan, har varit och handlat lite kläder och ska just nu äta, har även hunnit klippa Zamies klor, träna stå och gå ut en promenad.
Efter jag har ätit återstår deta;

*Rensa öronen
*Borsta Zamie
*Gå ut kisserunda
*Tvätta Zamie
*Borsta Zamie igen.
*Packa
*Sova

Så har lite saker att göra, hoppas att han sköter sig imorgon, det är allt jag önskar haha.
Förresten fick jag en fråga vart jag skulle ställa ut, och det är i skurup =)

Kamerna hänger såklart med.




Lite fler (charmiga..) bilder!

Igentligen skulle dessa bilder varit med på inlägget under, men av någon anledning kom de inte med så ni får de nu!
Förövrigt så kan jag berätta att när ni ser deta är jag i skolan (Eller ja, kanske inte när ni ser det men när deta laddas upp..)
Och efter det ska jag hem till en kompis och sen vidare till malmö festivalen, så jag är väl hemma vid elva tiden ikväll så blir lite dålig uppdatering, men tror ni klarar er ;)


Charmig bild? Jo tack!
haha..


Oke, ser typ ut såhär igentligen, men inte riktigt endå, för jag var ofixad och allmänt söt på den bilden, eller hur var det nu?
Men man får faktist bjuda på sig ibland! ;)
(Ni kan trycka på bilden...)

Hehe och nej, mitt hår är inte så oranget som det ser ut som på bilden, utan redigerade den lite knas bara i färgerna.



Och sen, av någon anledning så gillar jag den här bilden?
Förstår absolut inte varför, menmen.

=)

Powerwalk.

Har börjat powerwalka runt 3 km med Zamie nu, eller har gjort det de senaste dagarna och komme nog fortsätta, vill hellst göra det på morgonen för det känns som en bra start på dagen, men inte alltid man hinner.
Zamson har väldigt mycket energi just nu så det känns som en bra sak att göra utöver de vanliga promenaderna då.

Idag gick jag som ni ser på inlägget under, vid grusvägarna och det var så härligt, Zamie sprang löst nästan hela promenaden.
Det var riktigt sommar-varmt (Varför kommer värmen nu?..)
Och hade för en gångs skull lite musik med.
Kom lite joggare och folk som promenade och tränade då på att gå förbi i fot utan att tappa kontakten, och första gången så försökte han "springa" fram och hälsa, men stoppade han innan han ens bytat 'linje'
Så efter det så brydde han sig inte alls om villka som gick förbi.

Kom precis på att det är onsdag, villket betyder utställning på lördag så måste gå ut och träna lite stå och springa runt i koppel snart.

Lite bilder från idag (Tagna med mobil..) blir det med, funderar på att börja ha med mig min digital kamera när jag går, den är helt ok och är inte så jobbig att släppa med sig som en system så.






Promenad på grusvägarna

My soulmate


Skogen och havet =)

Idag har varit en liten slapp dag, imorgon drar skolan igång på riktigt och det är inte precis kul, men skönt att komma in i fasta rutiner igen.

Annars så idag åkte jag, mamma och hundarna ut till skogen, det var riktigt mysig väder så det passade bra.
Vi gick på ett ställe som jag gått på en gång innan, dock så kom vi lite fel så det slutade med att vi kom till havet haha!
Inte för att det gjorde mig något, det var så härligt endå.
När vi gick i skogen hade vi hundarna lösa hela tiden, tränade även Zamie lite, vi körde lite fot, och i början var han ofokusserad men imot slutet lugnade han sig och gick faktist bra.

Vi tränade även vidare på att gå bakom, denna gången var han ju lös så då förskte han först springa förbi, men gav sig faktist riktigt snabbt så den andra gången vi gjorde det acepterade han faktist att jag skulle vara först!
(Dock så förskte han smyga förbi någon gång, men inte lika ettrigt..)

Bad även han att ligga lite här och där, och han lägger sig direkt när jag säger det, tvekar inte alls, inte ens om han håller på att springa och busa med Milli så att det är jätte skönt!

Här är lite mobil bilder ifrån de senaste dagarna.








Förresten, ser ni öreundsbron låååångt borta i denna bilden? ;)

Lite bilder ifrån igår.

Håller på att storstäda mitt rum, har plockat upp alla sakerna, flyttat ut lätta "möbler" så länge och sådant, har precis sopat lite och ska nu damma och sen damsuga & moppa.
Kom även precis på att jag glömde ladda upp bilderna igår så de får ni nu :)

Blev inte allt för bra för att mamma hade fel inställning på kameran, och ja min kläder är ganska söta, eller inte haha.















Har fler, men de kan ni få senare =)

En massa..

En massa bilder och även en film är på ge, måste bara hinna kolla igenom de och så, hihi =)



Tränings - promenad.

Skulle gå ut och träna innan och be pappa fotta, men såklart var batterina döda så de ligger på laddning nu,  men snart ska det allt gå att ta lite nya foton.

Istället för att träna blev det att jag gick ut på en promenad, av någon anledning har han börjat dra på promenader igen så körde först den där metoden " Hunden drar- byta riktning- hunden drar - byta riktning"
Kände dock ganska snabbt att vi inte kom något vart med det då det enda Zamson gjorde var att springa förbi mig varje gång vi bytade hål...

Beslöt mig då istället för att han skulle gå bakom mig, och det är inte det enklaste ska ni veta haha!
Har träna lite på det hemma innan men utan större resultat, ibörjan gick det ungefär som jag trodde, en hund som sprang i zick zack bakom en ihop om att lyckas komma förbi, samtidigt som han drog på som en idiot..
Fortsatte dock att gå och försöka ha honom bakom mig (Folk kollade något annerlunda på mig, kan inte ha sett riktigt klokt ut haha..)
Och belönade han varje gång han lugnade sig, efter att ha gått yttligare en bit så gav han sig faktist!
Jag kunde då släppa efter och han stannade bakom mig, för att göra det lite svårare så vända jag mig om snabbt ibland och då skulle han sätta sig framför mig, och alltså inte gå förbi mig, det tog en 2-3 gånger innan han förstog, men sen var han allt duktig pojken min!

Och jo, kan även säga att jag hade en ljus blå bajs - påse på koppel änden så ibland när han försökt smita förbi så viftade jag med den precis framför honom, och då var ju det ireterande så då slutade han direkt.


Så blir väl att göra såhär 1-3 promenader per dag nu ett tag och så får jag hoppas att han slutar dra! :)



La deta inlägget i träning, för det var ju endå koppel träning haha!


Sista dagen..

Idag var sommar lovets sista dag och jag kom precis in efter en promenad, gick en lite längre nu för att säga hejdå till lovet ungefär haha, det var riktigt mysigt och vi träffade lite folk här och där men annars gick jag mest runt och funderade på saker och ting.
Börjar bli mycket mörkare nu men det är mysigt, fast inte på morgnarna då är det bara jobbigt.

Innan idag har jag även varit iväg med hundarna vid havet, vi skulle gå och hitta kantareller, eller ja mormor skulle ha det men det blev inget av det för att det var så frunktansvärt blöt och bådas skor läkte igenom, därremot så träffade vi en bc och en annan liten hund som dom fick hälsa på och det gick bra.

Har annars inte tränat eller gjort något speciellt idag, funderar på att spåra eller träna lydnad imorgon bitti, jag ska ju endå upp så tidigt haha....
Ska ta bussen 07:10 och börjar 08:30, riktigt skoj det.
Så då kan jag lika gärna gå upp en kvart tidigare för att träna (säger jag nu ...)

Menmen, har lite saker att fixa, okej ganska mycket och sen ska jag försöka sova innan tolv idag, har glömt att vända tillbaka dygnet så får se hur det går...

Fotade lite bilder innan idag, men hittar inte sladden så de får komma upp imorgon! =)



EDIT; internet på datan slutade att funka men hade som tur var sparat inlägget i utkast, så laddar upp deta nu via mobilen sså kan inte lägga till någon bild :-( Men deta är iallafall bättre en inget, eller?;-)

Gatuhundar

Skrev ett inlägg om deta på den gamla bloggen, men kände för att ta upp deta igen endå..

TA DIG TIDEN ATT LÄSA TEXTEN!

Rumänien har ca 22 miljoner invånare och uppemot två miljoner gatuhundar. De rumänska gatuhundarnas elände började på 80-talet när Ceaucescu ville industralisera Rumänien. Människorna flyttades från landsorten till städerna. Eftersom bostadsbristen blev stor, revs de små husen till förmån för stora bostadskomplex med små lägenheter. Djuren fick betala priset - de kastades ut på gatan när utrymmet krympte. Så småningom började de föröka sig och snabbt befolkades gatorna av herrelösa hundar, samt deras valpar.

I Rumänien finns idag stora problem med inflation, arbetslöshet och korruption, samt vad man ska göra med gatuhundarna. År 2000 beslöt dåvarande borgmästaren i Bukarest och numera Rumäniens president, Traian Basescu, att döda hundratusentals hundar i huvudstaden. Hundarna dödades medelst massförgiftningar eller så blev de ihjälslagna. Inledningsvis försvann hundarna från Bukarests gator men problemet återuppstod hela tiden i en enda ond cirkel. Tusentals hundar har sedan dess fått sluta sina dagar förgiftade, hängda, ihjälbrända eller hopträngda i små hägn, döende av brist på mat och vatten. Detta scenario är lika aktuellt idag, år 2010, som det var år 2000.

Sara Turetta, en ung italiensk kvinna som sedan 2002 har engagerat sig i gatuhundarna och som är drivkraften inom den italienska organisationen Save The Dogs, har genom sitt arbete visat att kastrering är den enda framgångsrika vägen. När hon kom till den lilla staden Cernavoda, med ca 3.000 gatuhundar, var hennes uppgift att skapa strukturer för arbetet med att samla ihop och kastrera hundarna, samt ge dem veterinärvård och vaccinationer. På mindre än två år visade Sara att detta var en effektiv metod och antalet gatuhundar har idag minskat till ca 300 hundar i staden. Sara Turettas framgångar fick borgmästaren i Cernavoda att lova att stoppa dödandet av hundar i sin stad, ett löfte som dock bryts med jämna mellanrum.

Trots att den rumänska djurskyddslagen numera förbjuder privatpersoner att döda friska gatuhundar, så sker det ideligen utrensningsaktioner i olika städer och lagen åsidosätts därmed. Hundarna förgiftas systematiskt eller fångas in och blir antingen ihjälsslagna, strypta eller släpas till döds efter bilar. Vissa kommuner betalar ut bidrag till privatpersoner som inkommer med avskurna öron för att bevisa att hunden har dödats.


De hundar som överlever dessa utrensningar, hamnar ofta i ett nytt helvete - kommunernas hundhägn. Kommunerna lejer ofta företag för att fånga in hundar som sedan placeras i kommunernas, eller det egna företagets, hundhägn. Hägnen är oftast fallfärdiga anläggningar utan tak och golven är fyllda av avföring och urin. Stanken är outhärdlig. Hundarna får utstå svält och grym behandling av de som är satta att se till hundarna. Skador som uppstår när hundarna slåss behandlas ej. En videoupptagning från 2009 visar hur svältande hundar i ett hägn äter på sin döda kamrat. Hägnen är oftast förbjudet för besökare att komma in i. Allt sker i tysthet och dolt från världens blickar.

När hundarna avlivas i hägnen görs det direkt bland de andra hundarna. Hunden hålls fast med en metallanordning och utan att något lugnande medel ges innan, så injiceras magnesiumsulfat direkt i hundens hjärta. Skulle hunden inte dö inom 20 minuter (preparatet hamnar ofta i lungorna istället), görs proceduren om och hunden plågas under tiden mycket svårt. De andra hundarna bevittnar i skräck dessa fruktansvärda scener.


Tusentals hundar dödas eller lemlästas också i trafiken. Det är få som bryr sig. Skadade hundar lämnas utan åtgärd vid vägkanten och får genomgå enorma lidanden innan de till slut dukar under av sina skador. Hundar med bara tre eller två fungerande ben som mödosamt släpar sig fram är vanliga syner i gatubilden.

Texten är ifrån http://www.hundhjalpen.se/ där man även kan adopetra hundar, ge bidrag osv.
Här en liten film om deras arbete;





Gå in på hemsidan för fler bilder, text osv...
http://www.hundhjalpen.se/

Onödigt inlägg.

Kännde för att uppdatera lite grann just nu, fast har igentligen inget roligt att skriva om.

Kan ju berätta att vi ska på utställning om 10 dagar om jag inte sakt det innan?
Hoppas verkligen på fint väder och inte en massa regn, för det är inte allt för skoj då.

Förövrigt så ösregnar det verkligen just nu, men funderar på att gå ut och träna i vårat typ garage eller vad man ska säga, tränade ju där hela vintern och det fungerade faktist bra haha.

Annars så ska jag på typ utvecklings samtal på skolan idag, den drar ju igång på fredag eller måndag är inte helt säker så får väl kolla upp det idag, kom även på att jag glömde tömma mitt skåp så får hoppas att mina saker finns kvar haha!

Man läser en massa bloggar om hur alla åker till internat osv med sina vovvar och guuuud vad man blir sugen, längtar riktigt mycket tills jag osså börjar gymnasiet, eller ja underföru sättning att man kommer in haha.
Kollar ganska mycket på det i örkeljunga typ, sen även på det i kalmar menmen, man får väl se vad som händer.

Känner att deta inlägget verkligen inte hänger ihop, trotts att det tog mig nästan en halv timme att skriva det men publicerar det endå.


Bilderna är ifrån mars typ.



Listan - Dag 3

 

  • Vad skulle hund nummer två vara för hund?
  • Vad för hund kan du inte tänka dig att ha?
  • Vad är det roligaste din hund har gjort?
  • Hur ser din framtid ut för hund?
  • Hur blev det hund för dig?
  • Hur ser en dag ut för din hund?
  • Vilken är din hunds bästa kompis?
  • Det här älskar och hatar min hund
  • De här tricken kan min hund
  • Det här ångrar jag att jag lärt min hund
  • Det här är min hund väldigt bra på
  • Det här är viktigt för att min hund ska må bra
  • Det här är utmärkande för min hund!
  • Min favoritvideo på min hund
  • Det här är en person som betyder mycket för mig och min hund
  • De här kurserna har min hund gått
  • Jag älskar min hund därför att...
  • Det här är mina planer för min hund!
  • Vad skulle hund nummer två vara för hund?

    Milli är igentligen hund nummer två, och Zamie nummer tre haha!
    Men om jag skulle köpt en till nu, så hade jag nog vellat han e schäfer faktist, är väldigt förtjust i den rasen, settet de arbetar på osv.
    Alternativt en till bc, och ja det förstår ni nog varför ;)



    Listan - dag 2.

    Glömde ju att göra listan igår, så får ta gårdagens idag haha.
     
  • Vilken är den bästa och den sämsta egenskapen hos din hund?
  • Vad skulle hund nummer två vara för hund?
  • Vad för hund kan du inte tänka dig att ha?
  • Vad är det roligaste din hund har gjort?
  • Hur ser din framtid ut för hund?
  • Hur blev det hund för dig?
  • Hur ser en dag ut för din hund?
  • Vilken är din hunds bästa kompis?
  • Det här älskar och hatar min hund
  • De här tricken kan min hund
  • Det här ångrar jag att jag lärt min hund
  • Det här är min hund väldigt bra på
  • Det här är viktigt för att min hund ska må bra
  • Det här är utmärkande för min hund!
  • Min favoritvideo på min hund
  • Det här är en person som betyder mycket för mig och min hund
  • De här kurserna har min hund gått
  • Jag älskar min hund därför att...
  • Det här är mina planer för min hund!
  • Vilken är den bästa och den sämsta egenskapen hos din hund?


    Zamson:
    Bästa är nog att han är så otroligt arbetsugen, älskar att arbeta och gör det alltid med glädje, och det var ju precis en sådan hund jag ville ha.
    Sämsta Är nog att han blir lite "för" på ibland, då lysnar han inte riktigt utan kör igenom alla trix han kan ihop om att något han gör är rätt, så det blir lite små störigt ibland, men då är det bara att ta det lungt så lugnar han sig.

    Milli: Bästa haha ja, vad finns det att säga om denna hund? ;)
    Hon är en glädjespridare, som som människa hade varit världens livsnjutare.
    Sämsta är att hon är oftast lite väl loj när man ska träna, vill Milli inte, nä då vill hon inte...


    Skällande hund.

    På begäran av Isabell (Som jag absolut inte vågar trotsa!) knåpar jag nu ihop ett fint liten inlägg innan jag åker, ska nämligen iväg idag.

    Det blev ingen lydnad igår kväll utan tränade lite trix/freestyle, och för första gången så skällde Zamie riktigt mycket, han har skällt någon gång innan lite spontant så ibland, men aldrig på deta viset han tyckte verkligen det var super kul igår haha!
    Fast, tyvär jag tror inte granarna delade min och min hunds lycka...
    Ta inte deta fel nu, jag vill ju inte ha en skällande hund, men man såg verkligen hans lycka igår kväll.

    Snälla Isabell har även gett oss lite låt tips, så nu blir det att göra ett riktig nummer istället för bara lite trix här och där.


    Hela gänget här! Och jag vet att ni älskar min blick ;)


    För övrigt har jag inget mer att säga just nu, kommer göra något tidsinställt inlägg så att det inte blir allt för tråkigt här.

    / Josefine

    Regn höst och lite regn till.

    Märks att hösten är påväg, det börjar bli kallare och löven ändrar färg.
    Sommaren och solen är borta sedan läääänge (Inte för att det har varit så mycket sommar väder precis..) och snart drar skolan igång, tråkigt men sant.
    Tycket lovet gick segt först, men nu kan man räkna till skolstarten på en hand...
    Icke kul alls!
    Börjar för övrigt nian till den som inte vet haha.
    .............................

    Hade igentligen tänkt att gå ut en hel dag till skogen idag, men vaknade och vädret var inget kul, det skulle ju faktist var uppehåll idag...
    Så blev istället att jag och Zamie gick en lång runda här, han fick vara mycket lös och allting känns så bra just nu!

    Blir väl att gå ut och köra lite lydnad senare idag om inte annat.




    Sommaren är kort, de mesta regnar bort...


    / Josefine


    Lista - Dag 1.

    Snor denna listan från Enya haha ;)

  • Vilken hundsport tycker du mest om?
  • Vilken är den bästa och den sämsta egenskapen hos din hund?
  • Vad skulle hund nummer två vara för hund?
  • Vad för hund kan du inte tänka dig att ha?
  • Vad är det roligaste din hund har gjort?
  • Hur ser din framtid ut för hund?
  • Hur blev det hund för dig?
  • Hur ser en dag ut för din hund?
  • Vilken är din hunds bästa kompis?
  • Det här älskar och hatar min hund
  • De här tricken kan min hund
  • Det här ångrar jag att jag lärt min hund
  • Det här är min hund väldigt bra på
  • Det här är viktigt för att min hund ska må bra
  • Det här är utmärkande för min hund!
  • Min favoritvideo på min hund
  • Det här är en person som betyder mycket för mig och min hund
  • De här kurserna har min hund gått
  • Jag älskar min hund därför att...
  • Det här är mina planer för min hund!
  • Vilken hundsport tycker du mest om?

    Hmm jag tycker allting jag gör med min hund är roligt, sen föredrar jag agility då jag gillar när det går snabbt och det är så frukansvärt roligt.
    Sen är spåra inte heller helt fel då det är så mysigt att gå runt i skogen.





    / Josefine


    Agility, pinne och ostbågar

    Just nu sitter jag och min vovve och käkar ostbågar och ska se på film, mysigt värre ;)

    Var precis ute och tränade, ja vet igentligen inte vad men hade en lång pinne osså ville jag få Zamie att gå lungt där "pinnen gick" Zamie ville såklart hoppa efter den och sprang och busade som en dåre, men varje gång han lugnade sig fick han en godis, så, så gick vi runt i säkert en kvart innan han förstog poängen, efter det så ville jag att han skulle sitta och så 'klappade' jag honom med pinnen i huvudet och på kroppen, första gången naffsade han efter pinnen men andra gången kunde jag tom dra den genom munnen!
    Så då fick han massor av beröm och godis.

    Sedan gjorde vi samma sak igen, fast med en annan pinne och då hade han såklart glömt allting igen, så det var bara att börja om haha! ;)


    Tränade förresten agility innan idag med, blev inte den banan som jag hade tänkt utan blev en bana som igentligen var enkel men det blev endå lite kaoz ibland.
    Anledningen till det är att jag 'fegar' så fort det blir längre stäckor att springa, och deta är pga att jag är rädd att Zamie ska hoppa inframför mig och jag ska ramla haha! (Det har hänt x-antal gånger...)
    Så det är mindre bra, Milli fick osså köra och hon är raka mottsatsen, på tooook för seg och omotiverad.
    Menmen, över hinderna kom hon iallafall.

    Har Milli fyller förresten 8 (tjjiho har kollat upp rätta åldern nu!) på tisdag, så bestämde mig för att deta var det sista agility passet hon kommer få köra i sitt liv..
    Eller ja tunnel och sådant kommer hon få springa igenom, men kommer sluta träna med någon 'press' då hon börjar bli äldre och det märks.


    Imorgon hade jag antingen tänkt gå ut till skogen, och kanske hela vägen till havet eller så åka iväg till klubben och träna och gå lite där, tänkte iallafall filma lite och fota, känner att det är dags för nya bilder! ;)




    Vi just nu, och eheh vi fastnade inte på bild idag ;)


    En annan lite små-mysig bild för ett tag sedan.

    / Josefine

    Promenad i regnet.

    Trottsade regnet igår och gick först ut på ängen och tränade löst idag, kom en gubbe förbi gående så Zamie tappade fokusen en halv sekunde men sen blev han som "vanligt" igen.
    Gick efter det ut en låååång runda med mamma och Milli här i lödde, hade vovvarna mycket lösa och märkte en gång hur Zamie stannar upp och "smyger" fram, han var då en bit framför mig så vrålar "stanna-ligg" han går 1 steg till innan han läger sig, går fram och ser att det står en tant med en valp några meter ifrån honom, så han fick hälsa på den och han var så duktig så =)

    Funderar på att köra lite agility idag med, hittade en liten bana som är ganska enkel, men hunden endå måste tänka och framför allt lyssna & vänta på mig.

    / Josefine

    Är med och tävlar.


    Klicka på bilden.

    / Josefine


    Äventyrlig promenad.

    Tränade agility med vovvsingarna igår.
    Eller ja, tränade med Zamie och Milli fick hoppa några hinder haha.

    Satte upp en klass 2 hoppbana i trädgården och det gick väl okej, Zamie är jätte duktig men det var halt gräset och då vågar jag inte springa alls snabbt (ramlar alltid..)
    Och då blir Zamie 'arg' på mig och börjar naffsa/hoppa på mig (vallhund..) så det var mindre bra, därremot har jag nu fixat ett par fotbollskor så nu jävlar i det kan jag springa haha!
    Vill verkligen ha september och agility kurs, hoppas bara att det inte ska regnar hela tiden.
    ...................................


    Idag har det inte blivit någon träning, tänkte klickerträna Zamie men som vanligt hade jag slarvat bort min klicker, måste verkligen köpa några extra och ha i reserv någon stans.

    Istället har det blivit att jag åkte till sjöarna, la upp ett spår och sen gick en promenad med hundarna.
    Gick runt halva sjön och lät de bada en liten stund, sen märkte jag att jag tappat bajspåsarna och fick gå heeela vägen tillbaka (tråkigt!)
    Hittade inte de så bestämde mig för att gå ut i skogen, tyckte det var bättre att hundarna gjorde sina behov där,  en vid sjöarna där det är en massa folk.

    Båda hundarna var väldigt pigga och det blev kaoz, vet inte hur många bränneslor jag brände mig på, eller hur många taggbuskar jag gick in i, tillråga på allt fick jag gå i gytja, fick en jäkla massa myggbet och ja allt var hemskt haha.

    Efter att ha gått på helvetes stigen ( döpte den så fint så!) kom jag in i en uuunndeeerbbarr skog!
    Visste seriöst inte ens att den fanns, iallafall det var riktigt kallt där inne men super mysig, det var barrskog med bara en liten stig så det var mörkt runtomkring mig, hade nog varit livrädd om inte hundarna var med hehe..

    En sak som var konstig var att Milli var väldigt osäker och försökte x-antal gånger vända tillbaka och gå 'hem' igen..

    Ajja, efter att ha gått en kvar/tjugo minuter på stigen började jag tycka det var konstig att vi aldrig kom ut, och sen eftersom jag hela tiden svängt lite till höger kommer jag på att det är samma skog som de spelar paintball i en bit bort, ungefär 5 sek efter det hör jag hur det visslar några hundrameter bort och en jäkla massa röster som börjar 'skrika'...

    Fick seriöst panik då ( Har varit inne och ridit 10 meter ifrån ett pågende paintball spel, men mer om det någon annan dag )
    Vände direkt och började springa, iklädd klänning och foppatoffler rusade jag fram ( nåå, så gott det gick med en otränad isläning på släpptåg ) genom taggbuskar igen och allt, och mitt i allt ringer mamma med haha.

    Zamson, som annars bruka tycka det är jätte kul när jag springer förstog 'allvaret' och busade en gång och sen sprang han.
    Efter att ha sprunigt 10 minuter (Med världens sämsta kondis!) så kom jag fram till början av skogen igen.

    Kom tillslut ut därifrån, gick bort till mamma och pappa som kommit tillbaka, bytade sele på Zamie, spårade spåret ( som gick bra! Han tappade bort sig i svängen, men hittade det sen igen)
    Och åkte hem.

    Det där var ungefär min dag haha, nu össrengar det och blixtrar och jag ska göra ett sista försök att hitta min klicker!


    Fick bli en gaaaamal bild på Milli!

    / Josefine


    Vallning gång 1.

    Zamson fick som sagt prova vallning första gången igår.

    Först åkte vi ut till gården där fåren bode, lät han kolla lite på fåren genom staketet men han brydde sig inte ett dugg, sen kollade vi lite snabbt på när 'instruktören' vallade en av sina hundar, och sen fick vi prova.

    Vi började med en övning när vi gick runt fållan ( fåren var inne i fållan såklart ) och när jag var "klockan sex" så skulle Zamie vara "klockan tolv"
    Det gick inte så bra, han brydde sig en ett skvatt om fåren utan brydde sig bara om den andra hunden ( de hade en höglöppanade tik med...) Och om att äta fårbajs!

    Vi lät då Zamie vara inne i hagen när hon vallade lite med sin hund igen, och först då började han få intresse!
    När fåren sprang förbi ville han springa efter de, och han tyckte det var allmänt kul.

    Vi satte på honom en spårlina och lät han gå efter, och som han drog, han kastade sig efter de ( fick aldrig gå hela vägen fram) och han fick de att springa en massor.

    Sen kom 2 andra som osså skulle valla, och då fick Zamson vila lite.


    Sen var det dags för honom igen, och denna gången tog vi in fåren i fållan igen och så fick Zamie osså gå in där, först fick 'instruktören' runt med honom och fick han att sluta bita efter de, och faktist "valla runt de"
    Och sen fick jag prova,  det fanns ett dumt får som ville bita Zamie och utmanade honom hela tiden, men annars gick det kanon, han la sig ner när jag bad honom och ja, han brydde sig inte alls om fårbajsen/de andra hundarna så vi avslutade där.

    Ni kan ju tro att det var en trööööt vovve som åkte hem sen, kan även säga att när jag höl honom i spårlinan så blev han arg på en annan vovve ( stygg hund haha!) och kastade sig imot den, så jag brände upp tre av min fingrar, ajajaj.

    Haha och jo förresten!
    Det var även en gubbe där som sa att Zamie inte var 'sönder avlad av agility' (opps..) för att de med öron som stog rätt upp var ofta det?
    Och de med hängande öron var av "gamla" sorten som ofta var de bästa vallhundarna?
    Haha ja det lät ju lite kul menmen, vad vet jag?..

    / Josefine

    Vallning!

    Idag ska lillvovven få prova på vallning faktist, vi har lettat ett tag nu efter vallningskurser men inte hittat, men nu hittade vi en tjej som hade typ drop in tid idag eller något, som igentligen var för mer erfarna men vi fick komma endå.
    Sist Zamie träffade får var han rädd för de så ja, haha får se hur det går..

    Har annars tränat lite lydnad med honom idag, att sätta sig i bra fot för att vara mer specifiserad och det gick väl halv bra, han var något ofokusserad men det gick väl okej, men vi kan bättre det vet jag haha.



    Inte min bild.

    / Josefine


    Träning, promenad och lite annat.

    Har precis kommit in efter en promenad och tränings pass, tänkte lära Zamson att plocka undan sina leksaker ( Tack för tipset Enya (; )
    Det gick väl sådär, fick honom att ha leksakerna i munnen, men det var väl ungefär det haha!
    Beslöt mig då får att fortsätta öva in "kryp", men Zamson började rulla då..

    Blev då lite smått frustrerad på honom och beslut mig för att träna lydnad, och att jag inte skulle ge mig förrens vi satte det galant!

    Började öva linförighet/fot och kom på mig själv med att fortfarande vara arg/småsur, men eftersom Zamie gick bra så blev jag arg på mig själv, och blev enu tydligare med mina svängar osv.
    Gick även igenom läggande undergång, inkallning och platsliggning.
    Platsliggningen är vi uppe i lite mer en 1 minuter och 30 sek nu, känner att jag har han helldre helt 100 på kortare tid, en stressar frammåt och att han reser sig, och en så länge har det funkat ;)

    Måste ta och köpa mig en apportbock snart, eller åka ut till klubben för att lära han det, vill ju starta lydnad snart med han!


    Kortfattat så gick det 'dåligt' först, men bättre sen.
    Zamson och jag är så jäkla lika, båda två vill att det ska vara på dens villkor, att allting ska ske nu och att det ska gå galant haha, det har sin för och nackdelar.

    Har fortfarande inte getet sätta upp någon rally lydnads bana, så tänkte tvinga mig upp klocka nio (!!) imorgon och göra det, Milli ska allt få sig ett pass med.



    Bilden e från våran rally-lydnads tävlings debut, haha får nog allt hitta oss en tävling är otroligt tävlings sugen :')

    / Josefine

    Onödiga inköp..

    Funderar på att köpa ett nytt utställningskoppel (Har ju använt det andra sååå mycket ).

    Antingen ett ljustblått 'vanligt'  eller en tunn guldig kejda och till det ett 'runt' läddekoppel i beige-aktig färg, har hittat ett som tyvär var tjockt men underbart fint och mjukt i en affär, så ska höra om de tar in tunna med.


    Har förövrigt köpt lite saker nu på sistånde, ett rött koppel + halsband till Zamie, ett grått/svart till Milli och ett jätte mjukt svart koppel, hittade även deta i en av lådorna hemma,




    En stegräknare för hund som jag köpte när jag fick Zamie, har dock aldrig användt den haha.
    Är så duktig på att köpa onödiga saker!

    ......



    Zamson har även börjat få färskfoder nu ihop om att gå upp lite i vikt, så ska prova deta i 2 veckor och se om det hjälper =)

    / Josefine


    Ny blogg!

    Beslöt mig för att skapa en ny blogg igen, och nu stannar jag här.
    Kommer vara samma som innan, hund blogg bara det att jag bloggar själv.
    Jag vet att typ halva sverige heter något med 'team' men kom inte på något, och dessutom är vi ju ett team ;)

    Ska fotta nya bilder på hundarna när värmen lagt sig lite, och sen kommer en liten presenation på oss haha.

    Är ni intresserad av bild-länkbyten i menyn kan ni mejla mig på [email protected] =)

    Glöm inte att komentera.

    / Josefine


    Välkommen till min nya blogg!


    RSS 2.0