Tävling hos Sara :)

Är med i en bloggtävling hos Sara som hon har i sammarbete med Cheval




Bilden är länk till tävlingen! :D

Så hemskt.

Så sorligt säger jag bara, man börjar gråta.. (Inget våld eller liknande)


Hund sim

Tränade lite lydnad på promenaden nu, har kommit fram till att Zamson tycker det är mycket roligare om vi tränar fot på en promenad, en på en plan, så 1-3 gånger i veckan blir det lydnads träning på promenad nu istället.

Håller annars just nu på att hitta ett hundsim där man kan får tränings simma med hunden, hade tänkt att börja simma Zamie varann vecka ungefär, för att bygga upp mer muskler och så, dock bara tills det blir varmt nog att simma ute.
Lite surt är det allt att det fanns ett hundsim 7 minuter ifrån mig för bara något år sedan, men det har de stäng ner nu så.



Stresiga tider..

Har haft väldigt stressigt de senaste dagarna därav uppdateringen, var hemma vid halv elva på kvällen i lördes, sen upp tidigt och städa på söndagen för att sedan åka till ikea och köpa en matta, gardiner, kuddar och lite små saker.
Sen igår så vart jag och red så har inte haft tid till att blogga.

Har inte gjort något kul med hundarna annars, Zamson har fått lite ledigt med enbart promenader och liiite lydnads träning just pga det har varit så stressigt, men tänkte sätta igång från och med imorgon med varann dag kondis och varann dag lydnads träning, allt för att komma i så bra form som möjligt tills tävlingarna drar igång, är riktigt taggad som det är just nu ;)


Dock så får den lilla plutten nöja sig med att spåra idag, tänkte prova lägga ett extra långt spårt samt ett s-spår.



Forshaga,

Wihoo vart ju på öppethus där i lördes och det blir helt klart mitt första val, riktigt kul verkade det och det var fint, dock så vare ganska.. Öde men det ska väl gå bra endå haha.
Hoppas nu man kommer in =)



Över halva dygnet i en bil.. <3333

När ni läser detta så sitter jag (troligtvis..) i bilen på väg till forshagas öppethus, för att en viss mamma tycker att det är otroligt viktigt att kolla på den skolan man ska gå på... ( Villket betyder att hon glatt köra 6-7 timmar upp, och sen 6-7 timmar ner igen..)

Tjihooo.


Hörs ikväll, om jag överlever dvs.





Blond? Jag ? Nej.

Haha åh blond man kan vara ibland då..

Tänkte lära Zamson att gå slalom mellan bennen när jag backar, ( kan redan när jag går vanligt sedan länge) försöker då vrida på zamson så att han står med rumpan imot mina ben ungefär, sen ställer jag mig och lockar med godis - PÅ RUMPAN!
Såklart så vänder han på huvudet men då trycker jag bara tillbaka huvudet igen och kallar på rumpan, igen.

Tredje gången jag gjorde det kom jag på vad fasen jag gjorde och dog av garv..




Sista terminen

Verkar som de flesta börjar skolan idag, själv börjar man imorgon, känns skönt men samtidigt litte udda att veta att man bara har en enda termin kvar som är ett måste.

Zamson sitter nöjd och glad och tuggar på ett ben och Milli sover i hallen, tänkte dock störa deras lilla frid nu och gå ut och träna lydnad, ska filma båda tänkte jag =)


Presentation om Milli

Milli, eller smedbyggets Milli är en isländsk fårhund på 8 år (blir 9 den 16 Aug).

Milli är en hund som är allt och inget, hon är social men samtidigt frukansvärt osocial, kallar du på henne när du sitter i soffan? Ja då kan du garentera att hon går till någon annan.

Hon är även bekväm av sig och göra så lite hon bara kan, hon är inte speciellt arbetsvillig (rak motsattsen till Z) och behöver anntingen något jätte gott godis eller någon rolig leksak för att få "igång henne"

Hon gillar inte vatten och tror att hon inte kan simma, dock så gillar hon lugna skogspromenade där hon kan gå lös och bara gå runt och lukta och inte göra något.

Milli tävlas inte och tränar bara henne lite då och då och då mest i rally lydnad, lydnad och freestyle.

Och ja, hon är även otroligt svår att fotta, vänder alltid bort huvuden eller går iväg osv..









Just nu.

Just nu hihi.




Erkänn att min mobil tar rätt bra bilder endå? Det var typ den 3 bilden jag tog, och den filmer även i super bra kvalité så nu gör det inget om jag glömmer kameran!
++ Man kan zooma med denna, det kunde man inte med den andra haha.


Presentationen om Milli kommer senare ikväll (:

Vem är Zamson?

Zamson, eller Måsarps Zamson som han igentligen heter är en (3-färgad) border collie på lite mer än 1 1/2 år, (Född 28/5-10)

Han är sprallig, livfull och ortroligt arbetsvillig, samtidigt som han är en lite av en ensamhund, han ville inte vara med om det är mycket folk utan 1-2 personer räcker, annars blir han osäker och går iväg, samt om man bråkar så blir han stressad och lägger sig någonstans långt borta.
Men är man med honom ensam är han super gullig och blir sur och slår en med tassen om man inte gosar med honom haha.

Han är rädd för andra hundar villket han brukar visa på två vis, ett "stödda" sig och försöka leka tuff, 2 bli rädd och försöka springa iväg. (Han vart med om en olycka när han vart mindre med en annan hund, så hans slet upp simhuden på en tass och det skulle igentligs syts om det inte blivit infekterat)
Han har dock några hundar utöver Milli som han gillar, dock bara tikar.

Vi försöker variera träningen så mycket som vi kan och tränar agility, olika sorters spår, freestyle, lydnad & rally lydnad, vallning och sen "tränar" vi ofta på saker ute, klättra på stenar, reda ut koppel som snurrat fast osv.
Dock så är det framför allt agillity vi ska statsa på, och så smånigom spår.

Han är en ganska tyst hund och skäller inte så mycket om han inte tycker något är jätte kul, då kan han osså börja naffsa lite på händerna.


Han kan vara ganska efterbliven ibland haha, och är precis som sin matte, snubblar jämt och ständigt och springer in i saker, jag vet inte hur många gånger han hoppat upp och landat på huvudet, ryggen osv (villket kan vara lite läskigt ibland..)


Bland det bästa han vet är när han får springa lös i skogen eller på en äng och bli jagad samtidigt som han har en pinne i munnen haha, han älskar även att hoppa över saker!
Den bästa saken han vet är min ludd-tröja, den är som hans snuffe han brukar sitta och bita/suga på den och har somnat mer än en gång med den i munnen...


Och jo förresten, han älskar även att simma och simmade ut långt ut i en sjö en gång när han skulle ut till mig, blev troligtvis bländad av solen så såg inte att han simmat förbi mig så jag kallade på han, men så hittade han inte mig så började han gnälla och åh, det var så synd om honom, jag fick sen så snabbt jag kunde simma efter honom och gud va glad han blev haha.



Undrar ni något mer får ni fråga :)













Skogen och annat

Blev att åka till skogen idag igen med vovvarna, vi gick en slinga på 3.5 (eller vare 2.5?) km, mamma, Milli och Daniel gick ena hållet så gick jag, pappa och Zamson åt andra så skulle vi se vem som vann, såklart gjorde vi det haha ;)

Nej men det var rätt kul, Zamson gick löst halva bitten ungefär och han var såå duktig, han spring 90% av den tiden han vart lös precis brevid mig, på både vänster och höger sida utan att han hade fått något komando om det, stolt matte!

Tränade lite trix nu på eftermiddagen med honom och även det gick bra, Zamson är taggad, jag är taggad och det känns verkligen som 2012 kommer bli ett grymt år.



Tyvär får ni vrida på huvudena eftersom min data inte ville snurra bilden, haha charmig bild förövrigt ;)


Nu ska jag dock börja med presentationen om vovvarna så att de blir klara idag.

Kaaalas

Höhö har glömt och säga att jag fyller år idag tror jag?
Iallafall så kommer halv släkten + min kompis snart så blir inte mer uppdatering idag, kommer presentation av båda hundarna imorgon.


Hihi kan säga att jag fått en underbar iphone 4s och är käääär :'D



Vem är jag?

Hade jag drivit en Jos-blogg så hade mina blogg inlägg sett ut såhär;


Jag heter då Josefine (Kallas Jos, eller efterblivna jävel ), och jag är jävligt *riktigt komisk (Oj vänta, man kanske inte ska svära i en blogg?) är 15 år och går sista (eller ska börja..) terminen i 9an nu, attans asså.

Jag har tidigare ridit och tävlat i hoppning och dressyr och skulle börjat med terräng, hade 2 ponnysar men efter diverse skador blev det att jag slutade med ridning och började med hund.
Rider dock så ofta jag kan fortfarande för ångrade mig, men får ingen häst längre hehe.

Förutom hästar och hundar så gillar jag att fota och har skaffat en hemsida som jag ska fixa klart så fort jag får tid, där jag sedan så småningom ska börja sälja bilder (Och nej inte så fula och oseriösa som jag brukar ha i bloggen haha)

För övrigt så bor jag i skåne, skämmer ut mig jämt och ständigt på alla sätt och vis, jag är rolig och skrattar alltid åt mina egna skämt, brukar dö rätt ofta med.

Jag handlar mer än vad jag borde och gömmer mina kvitton i en ful skål i min fönsterkarm (När jag tänkte efter så är det inte så hemligt längre)
Jag är 100% seriöst alltid och skulle aldrig få för mig att vara oseriös, fast när jag tänkte efter så vart det nog tvärtom. 
Jag pratar ofta om mig själv i tredje (fast det heter kanske andre?) person typ " Jos gillar inte jordebär" fast nu är det så att jag gillar jordebär, jordebär är förövrigt jordgubbar på Jos - Räb språk.
Hade jag fått välja en plats på den vackra jord att bo i resten av mitt liv hade det varit pegasus trädgård som ligger i hög där det finns en massa jordebär.


Lär troligtvis söka till forshaga när jag ska söka till gymnasiet, som är snart, shit HAHA.



En typisk - Hej jag heter Josefine kom och hjälp mig bild.
(Jag satt och sjöng :@ )






Jag är såklart den tuffa med morotsmössa





* = Edit


Btw så kan jag verkligen inte första att jag publicerar deta inläget, med denna texten, och dessa bilderna.
Meeeeen, ni skulle ju lära känna mig och vet ni vad?
DETA ÄR JAG.

XOXO
Jos






(Okej jag skriver aldrig "xoxo", har bara alltid vellat prova..)






Lite bad bilder.


Saknar sommaren så otroligt mycket så får bli lite bilder från när vi badade i sommras.









Haha ja, Milli tror att hon inte kan simma, så hon har sin... Egen stil..

Typ sådant här onödigt.

Fixade om bloggen en gång till, blev lite nöjdare med denna och nu fick även Milli vara med haha, har dock inga bra bilder på henne då hon alltid går iväg när man ska fota, eller tittar bort, eller tittar ner, eller börjar klia sig osv..

Förresten, om ni vill känna pengar på eran blogg så bli medlem på denna sidan, den vart faktist jätte bra :o
Klicka bara på den saken här under, det var ovanligt enkelt och inget klydd haha.

--->  <----

Underbart väder

GAH
skrev precis ett hel inlägg om vårat 2011 men såklart så dampade internet och allt stängdes ner och försvann...


Skriver om det sen men kan istället berätta att vi kom hem från skogen för ett tag sedan, det var super fint väder, soligt och vindstilla kändes som en vår-dag, så när mamma och pappa skulle ut och handla så åkte jag och vovvarna med.

Först gick vi då i skogen och det var underbart, det var lite sådär halvljus med "ljus ställen" här och där, sådana skogar och typ barrskogar med mosstigar är mina favoriter hihi.


Efter vi gått i skogen gick vi dock ut och följde grusvägen tills vi kom till stora ängen som vi sedan gick längs med stigen tills andra sidan där jag satte mig och "solade" medans hundarna busade.

Det var mycket folk ute som gick med barnvagnar, hundar, folk som joggade och bara gick men hundarna var lösa störtsta delen och sköte sig super.
Zamson är så gullig för han springer än 15 m fram innan han lägger sig ner och väntar, sen när man kommer ikapp gör han samma sak, Milli brukar alltid hålla sig rätt nära så.



Förresten så var jag duktig och kom ihåg kameran - Meeeen när jag startade den så pep den och dog direkt pga lite batteri, så har bara kassa mobil bilder...


I skogen



På ängen



På ängen




Tänkt träna freestyle senare idag, men är det lika fint väder imorgon eller på söndag så åker vi till lund och tränar agillity och då kommer film =)





Rubriker är svårt.

Tänkte fixa en presentation om mig och vovvarna nu till helgen + lite bilder/fakta om vårat 2011 :)












Hjälp? :(

Har gjort om lite tillfälliigt just nu, men någon som vet varför menyn eller va man ska säga, hamnar längst ner och hur man får upp den? :(



På gé

Blev inga bilder idag endå, det har össregnat hela dagen så då blire inga fina bilder så.
Dock så har jag börjat prova lite idér till header & bakgrund, är riktigt trött på denna nu, om det är fint väder imorgon tar jag foton då isället :)



Fick bli en bild från förra vintern.

Raka bort all päls?

En sak som jag tycker är synd med att Z har så mycket päls, och då framför allt runt halsen är att det kvittar om man köper världens snyggaste halsband, det synns endå inte under all päls haha..
Sen många halsband blir endå så fula på hundar med mycket päls, och många fina halsband finns alltid bara till små vovvar.

Såååna i-lands problem asså.





Handsytt halsband med tenntrådsfläta fläta, bild kommer härifrån






Imorgon SKA jag förövrigt, oavsett väder gå ner till skogen och fota lite nya bilder på vovvarna som jag kan ha till headern, tänkte fixa upp hela bloggen i veckan nu när min blogglust endå är tillbaka =)

Ett helt onödigt inlägg, igentligen

Hade igentligen tänkt att träna agillity idag och filma, men det blir inget med det pga all blåst, dumma Emil eller vad tusen den hete haha.
Sätter istället upp lite slalom som både vovvarna ska få springa igenom.

För övrigt så är även om det är trist med en vinter utan snö så är det bra för att då blir inte marken hård villket gör att man kan träna endå (Så länge det inte kommer dumma stormar..)

Annars så har jag faktist stortstädat mitt rum, inte för att det var så stökigt utan har hållit det fint sedan jag gjorde om det och damsugit varenda dag!
Hehe dock så var det 4-5 dagar sedan jag gjorde om...

Ska jobba med lite matte idag med om ni vill veta, känner mig duktig.
Ska även se om jag kan börja sätta ihop ett freestyle program till båda vovvarna, lär ju inte tävla det med Milli men hon har blivit lite tjock nu så hon behöver röra på sig mer.

(Om ni vill veta så började det ösregna nu, så blir nog ingen slalom idag endå utan får träna lydnad i garaget haha)


Hihi förresten så fyller jag år på lördag :D



Charmig mobil bild på Milli och kattungen, som när jag tänkte efter nog inte är en unge längre haha.

RSS 2.0